onsdag 24. mai 2017

Norske møbeldesignere 60 tallet

Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Kulturarven fra norsk møbeldesign er i gode hender hos alle samlerne. Nå feres norsk retrodesign på to messer i Oslo-området, med bok og nytt forlag.


Mye norsk design fra 40-, 50-, og - tallet. Både Arne Jacobsen-stoler og Paul Henningsen-lamper dukker opp.

Endel møbler tegnet av norske. Kun retro: Grøndalen har nesten bare møbler fra 5 og 70- tallet i stua. Dette anses som Halvorsens viktigste bidrag til norsk møbeldesign. På 50- og - tallet skapte begrepet Scandinavian Design mye. Vi er enige i at norsk møbeldesign fra denne tida fortjener å bli løftet fram.


Dette har ikke vært spesielt vanlig i norske hjem på lang tid. Mens møbler fra 50-tallet er en favoritt hos Hanne, foretrekker hun gjerne lamper fra - tallet og tekstiler fra 70-tallet.

Kjøkkenstolene er norsk. MED NORSK MØBELDESIGN PÅ VERDENSKARTET26. Sunnmøring, skandinav og europeer: Alf Midtbust år: en . Mellomgenerasjonen av møbelindustridesignere begynner å runde år.


På 30- tallet snekret norske møbelprodusenter seg ut av den økonomiske krisen. Forrige uke ble Skandinavias største messe for møbeldesign. I løpet av de siste tre årene har selskapet hatt en vekst på nesten prosent. Særlig har interessen for Scandinavian Design-perioden på og - tallet vært stor.


Norske møbel- og interiørbedrifter slår seg sammen med unge norske. Møbeldesigner , håndverker og arkitekt Hans Brattrud døde 16. Mad Men framhever norsk design fra - tallet nødvendigvis ha . Da er norsk design som begrep, en nøkkel for å bli synlige.


Han var sterkt påvirket av danske møbeldesign og blir feilaktig ofte oppgitt å være en dansk. Det som kjennetegner møblene . De kom på 50-og - tallet , fyltehjemmene våre og forsvant igjen. Møbelmessene i Stavanger ble et veiskille for norsk møbeldesign.

NRKs nye fjernsynshus vokste fram på Marienlyst på - tallet. Mange fremskritt var gjort når det gjaldt verktøy og . Gerhard Berg er en norsk møbeldesigner med en lang og meget aktiv karriere. I utstillingen ”Høyt og Lavt – i norsk møbeldesign ” nærmer vi oss norsk.


Mange møbelbrukere ønsket en oppmyking i forhold til 50- og -årenes stramme og. NIL-profil: Erling Revheim, interiørarkitekt og møbeldesigner MNIL, Signature Design. At produktene er norske har betydning på mange måter, men ikke totalt sett.


Vi søker etter hans møbelarbeider, med hovedvekt på 50- og - tallet. Oslo, som var den første retrospektive utstillingen viet en norsk møbeldesigner. Tre år ved Arkitekthøgskolen på begynnelsen av - tallet ble det også, men jeg måtte slutte fordi jeg hadde for mye å gjøre som designer, forteller.


Pur Norsk ønsker å fremheve samt øke bevisstheten rundt god norsk design. Mangler: ‎ tallet insidenorway. Norsk Møbelindustri og Perspektivet Museum viser utstillingen insidenorway. Moderne norsk møbeldesign fortsetter tradisjonen fra denne . Brian Noguera lærte norsk ved å lese gamle Bonytt-blader - elsker nordisk design. Nå bor han på Vålerenga og er opptatt av vintage møbeldesign fra.


Professorens syn på møbeldesign var typisk for sin tid. Viktig å satse på norske designere - Norsk design øker som eksportartikkel, men for å klare seg. Prisbildet er veldig viktig i møbeldesign spesielt. I løpet av - og 70- tallet forsvant mesteparten av tekstilproduksjonen og er over årene blitt . Norske interiørdesignere gjør det ikke bare stort på hjemmebane.


Norsk møbeldesign blomstrer som aldri før. På slutten av 20- tallet og gjennom hele 30- tallet var overstoppede møbler uten synlig treverk dominerende. Norge spilte innen Scandinavian Design på 50- og - tallet , og at god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg